Sunday 14 June 2015

Έχετε ληγμένο γιαούρτι στο ψυγείο σας; Μην το πετάξετε!

Έχετε στο ψυγείο σας γιαούρτι και δεν προλάβατε να το καταναλώσετε όλο πριν λήξει; Δείτε τις τέσσερις φανταστικές χρήσεις του που μέχρι σήμερα αγνοούσατε!

Χρησιμοποιήστε το...

... για την περιποίηση του κήπου σας!
Και όμως! Το γιαούρτι είναι θρεπτικό όχι μόνο για εμάς αλλά και για τα λουλούδια μας! Αναμείξτε σε ένα δοχείο ψεκάσματος ίση ποσότητα νερού και γιαουρτιού και ψεκάστε τα λουλούδια και τα λαχανικά σας στον κήπο ή στο μπαλκόνι σας!

Τα λαχανικά σας θα είναι πιο νόστιμα και τα λουλούδια σας πιο φρέσκα!

...στην επιδερμίδα σας!
Τι γιαούρτι κάνει καλό στην επιδερμίδα είτε όταν το τρώμε είτε όταν το βάζουμε κατευθείαν στο δέρμα μας! Τι μπορείτε να κάνετε; Βάλτε το για 2 λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων και απλώστε το σε όλο σας το πρόσωπο. Αφήστε το να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά και έπειτα ξεβγάλτε με άφθονο ζεστό νερό.

Οι πόροι σας θα καθαρίσουν και αμέσως θα νιώσετε την επιδερμίδα σας πιο σφιχτή!
Επίσης αν αρπάξατε λίγο στην παραλία από τον καυτό ήλιο, απλώστε το γιαούρτι κατευθείαν στο δέρμα σας και αυτό θα σε ενυδατώσει και θα σας ανακουφίσει από τους πόνους του καψίματος!

... στα κατοικίδιά σας!
Το ξέρατε ότι το ληγμένο γιαούρτι κάνει πολύ καλό στο πεπτικό σύστημα του σκύλου ή της γάτα σας; Και όμως!

Οι κτηνίατροι συμβουλεύουν δύο φορές το μήνα να δίνουμε στα κατοικίδιά μας λίγη ποσότητα ληγμένου γιαουρτιού καθώς το βακτήριο που περιέχεται σε αυτό βοηθάει πολύ το πεπτικό τους σύστημα.
Κάθε 15 μέρες λοιπόν βάλτε στο μπολάκι του κατοικιδίου σας ¼ του φλιτζανιού ληγμένο γιαούρτι και μην αγχώνεστε, ο πιστός σας φίλος θα το φάει!

mothersblog

madata

... στη λεκάνη της τουαλέτας!
Υπάρχει λύση για όποιον θέλει μια καθαρή κι αστραφτερή λεκάνη: πρόκειται για το ληγμένο γιαούρτι!  
Αρκεί να το ρίξουμε μέσα στη λεκάνη της τουαλέτας λίγο πριν κοιμηθούμε και να το αφήσουμε όλη τη νύχτα. Το γιαούρτι θα ανανεώσει τα καλά βακτήρια και την ίδια ώρα οι οσμές θα εξαφανιστούν.

koutipandoras