Thursday 4 June 2015

Πεντακάθαρες οικογενειακές
παραλίες της Αττικής με αμμουδιά

Συγκεντρώσαμε πέντε πεντακάθαρες παραλίες της Αττικής με άμμο, για να φτιάξουν τα παιδιά τα απαραίτητα καστράκια. Σπεύσατε όσο ακόμη δεν είναι ασφυκτικά γεμάτες και... καλές βουτιές!
Πόρτο Γερμενό -Προσήλι
Το Πόρτο Γερμενό βρίσκεται λίγο μετά το Αλεποχώρι και την Ψάθα. Θα χρειαστεί να οδηγήσετε λίγο παραπάνω, αλλά τόσο το τοπίο, όσο και οι πέντε παραλίες σε παράταξη θα σας αποζημιώσουν για τον χρόνο σας. Τα πεντακάθαρα νερά σχεδόν βρέχουν τα αρμυρίκια που θα σας προσφέρουν γενναιόδωρα τη σκιά τους. Προσπερνώντας την βοτσαλωτή, και πιο πολυσύχναστη από τις πέντε παραλίες, αλλά και αυτήν του Αγίου Νικολάου, θα βρείτε τη μικρή καταπράσινη αμμουδερή παραλία δίπλα στο λιμανάκι, που είναι ιδανική για οικογένειες -όπως και το Σκάλωμα, στο Προσήλι.
Θα βρείτε παραλιακές ψαροταβέρνες που θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν την μετά το μπάνιο πείνα σας.
Aπόσταση: Βρίσκεται περίπου 60 χιλιόμετρα μακρυά από το κέντρο της Αθήνας. Υποθέτοντας ότι ξεκινάτε από το Σύνταγμα, θα χρειαστείτε λίγο περισσότερο από μία ώρα για να φτάσετε στις παραλίες του Πόρτο Γερμενό. 
Δείτε τον χάρτη, εδώ
Κόκκινο λιμανάκι
Αν θέλετε να κατευθυνθείτε προς Ανατολάς, το Κόκκινο Λιμανάκι, 1,5 χιλιόμετρο από το λιμάνι της Ραφήνας, είναι μια εξαιρετική επιλογή. Το όνομά της οφείλεται στα κόκκινα βράχια που την περιβάλλουν, χαρίζοντάς της την απαραίτητη προστασία απ’ τους καλοκαιρινούς βοριάδες. Η παραλία είναι κατάλληλη για παιδιά, αφού διαθέτει άμμο, φυσική σκιά και είναι, συνήθως, ήσυχη.
Ακριβώς πάνω από τα σκαλάκια της το «Μπαλκόνι», με την υπέροχη θέα, σερβίρει θαλασσινές νοστιμιές αλλά και ωραία κρεατικά.
Απόσταση: Ξεκινώντας από το κέντρο, μπορείτε να είστε εκεί σε λιγότερο από 40 λεπτά. Θα την βρείτε εύκολα μετά τη Ραφήνα, ακολουθώντας τις πινακίδες που γράφουν (σωστά μαντέψατε) «Κόκκινο Λιμανάκι».
Δείτε εδώ τον χάρτη.
Καβούρι
Το Καβούρι βρίσκεται δίπλα στο κέντρο της Αθήνας (λίγο πριν τη Βουλιαγμένη), έχει κρυστάλλινα, γαλάζια νερά και πολλά σημεία με τέλεια, αψεγάδιαστη αμμουδιά. Οι μικρές παραλίες είναι ελεύθερες -χωρίς είσοδο, δηλαδή- και σε κάποια σημεία υπάρχουν ξαπλώστρες/ομπρέλες και ό,τι άλλο μπορεί να χρειαστεί μια οικογένεια. Προλάβετε όσο είναι ακόμη νωρίς, γιατί μετά τα μέσα Ιουνίου δεν θα χωράτε!
Απόσταση: Σε μισή ώρα, χωρίς κίνηση, μπορείτε να βρίσκεστε στο Καβούρι.
Δείτε τη διαδρομή, εδώ.
Δασκαλειό
Mια ακόμη πεντακάθαρη, αμμουδερή και ήσυχη παραλία βρίσκεται κοντά στην Κερατέα. Το Δασκαλειό, ο κόλπος μετά την πολυσύχναστη Κακιά Θάλασσα, χωρίζεται σε μικρότερους κολπίσκους. Το Δεύτερο Λιμανάκι, είναι απ’ τους γραφικότερους κολπίσκους στο Δασκαλειό. Το 1/3 της παραλίας καταλαμβάνει το beach bar –για όσους προτιμούν ξαπλώστρα και σκιά. Αν θέλετε περισσότερη ησυχία -και λιγότερη επαφή με τον πολιτισμό- κατά τις βουτιές σας, μπορείτε να πάτε σε κάποιο απ’ τους επόμενους μικρούς κόλπους.
Απόσταση: Σε 50 περίπου λεπτα, θα βρίσκεστε στους γαλάζιους κολπίσκους.
Δείτε αναλυτικές οδηγίες εδώ.
Χάρακας
Στα όρια των Δήμων Λαυρίου και Κερατέας, βρίσκεται η γαλάζια παραλία Χάρακας. Θα την αναγνωρίσετε από την ταμπέλα στα αριστερά του δρόμου που λέει «Παραδοσιακός Οικισμός Χάρακα». Πεντακάθαρα νερά, αμμουδιά για αμμό-κατασκευές και αρκετή άπλα για τις ψάθες και τις ομπρέλες, σας περιμένουν προκειμένου για τις πρώτες ήσυχες βουτιές. Τα τελευταία χρόνια, στο Χάρακα υπάρχει και beach bar, απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε νερό, σνακς, καφεδάκια και, σε μεγάλα γλέντια, γρανίτες για τα παιδιά.
Απόσταση: Σε απόσταση 65 σχεδόν χιλιομέτρων από το κέντρο της πρωτεύουσας, ο Χάρακας απαιτεί μία τουλάχιστον ώρα από το χρόνο σας.
Δείτε εδώ τη διαδρομή.
mama365