Monday 5 May 2014

Η Βελανιδιά - Άγγελος - The Angel Oak Tree


Με ηλικία, που δεν έχει σαφώς προσδιοριστεί-θα μπορούσε να είναι 400 ή και 1400-1500 ετών, με ύψος 20 μέτρων, με διάμετρο 8,5 μέτρων, η βελανιδιά-άγγελος είναι ένα εντυπωσιακό δέντρο. Δεν είναι πολύ ψηλό, όμως εκτείνεται τόσο πολύ ώστε η σκιά του να καλύπτει 1.600 τετρ. μέτρα. Κάποια από τα κλαδιά του είναι κανονικοί κορμοί και μάλιστα τόσο μεγάλα και βαριά που ακουμπούν στο έδαφος.
Η βελανιδιά-άγγελος βρίσκεται στο Angel Park Oak, στο νησί Johns κοντά στο Τσάρλεστον, στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας. Έχει επιβιώσει από αναρίθμητους τυφώνες, πλημμύρες, σεισμούς και από την ανθρώπινη παρέμβαση.

περισσότερες φωτογραφίες εδώ: aksioperierga

Μικροσκοπικά φυτά σε γυάλα!

01. ΦΥΤΑ ΣΕ ΓΥΑΛΑ

Μου αρέσουν, τα θαυμάζω, μου φτιάχνουν το κέφι, γεμίζουν χρώμα την κάθε μέρα! Και αποφάσισα να φτιάξω όμορφες γυάλες με μικροσκοπικά φυτά! Δεν ήταν δύσκολο, ήθελε όμως τρόπο!

Δοκιμάστε το! Θα εκπλαγείτε από τη θετική επίδραση των φυτών και σίγουρα θα χαρείτε με το αποτέλεσμα!

Πάμε με κέφι!
Διαλέξτε τη γυάλα, καθαρίστε καλά με νερό και σαπούνι και τοποθετήστε χαλίκια.
Βάλτε το χώμα, ανακατεμένο με λίγο λίπασμα και ψεκάστε λίγο νερό.
Βάλτε τα μικρά φυτά σας στη γυάλα με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Ξεκινάμε το φύτευμα από μέσα προς τα έξω. Αφήνουμε χώρο για να αναπτυχθούν.

Διαλέγουμε ένα ηλιόλουστο ή σκιερό μέρος ανάλογα με τα φυτά που διαλέξαμε.
Ποτίζουμε ελάχιστα με ένα κουτάλι ή  με το ψεκαστήρι.
Αν το στόμιο της γυάλας είναι μικρό, φτιάξτε ένα χωνί από χαρτί για να προσθέσετε χώρα. Πιέστε ελαφρά.
Προσθέστε όμορφα διακοσμητικά μικροαντικείμενα. Η απλά, καθημερινά, όπως: Κουμπιά, χρωματιστό σπάγγο, ξυλομπογιές που θα έχετε ξύσει πολύ, χρωματιστούς καρπούς/ζυμαρικά.

Καλή διασκέδαση και καλή επιτυχία!

infokids