Thursday 4 July 2013

10 χρήσεις της μπύρας που δεν γνωρίζατε!

Για πολλούς το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με μια παγωμένη μπύρα. Είναι επομένως η κατάλληλη εποχή για να μάθουμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με τη μπύρα, εκτός από το να την πιούμε ή να την πετάξουμε επειδή ζεστάθηκε τόση ώρα κάτω από τον ήλιο! 

8 awesome uses for beer you didn’t know about
1. Ενισχύστε το χώμα 
Η μαγιά προωθεί την ανάπτυξη των φυτών, για το λόγο αυτό ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας μπύρα στον κήπο, λίγο πριν φυτέψετε. Θα βοηθήσει τα φυτά να μεγαλώσουν γρήγορα και τον κήπο σας να ανθίσει. 
2. Γυαλίστε τα ξύλινα έπιπλα 
Εμποτίστε ένα μαλακό πανί με μπύρα και τρίψτε απαλά τις ξύλινες επιφάνειες. Θα αποκτήσουν αμέσως γυαλάδα, το χρώμα θα ζωντανέψει και θα γίνουν σαν καινούρια. Για περισσότερη λάμψη, τρίψτε μετά με ένα στεγνό μαλακό πανί. 
3. Αφαιρέστε τους λεκέδες 
Ρίξτε λίγη μπύρα πάνω στους επίμονους λεκέδες των ρούχων και πλύντε όπως συνήθως. Εκτός από τους λεκέδες, απομακρύνονται και οι δυσάρεστες οσμές. 
4. Τα μαλλιά σας θα ξεμπερδεύονται εύκολα και θα λάμπουν 
Στο τελευταίο ξέπλυμα, ρίξτε λίγη μπύρα και αφήστε 1-2 λεπτά. Ένα οικολογικό κοντίσιονερ που δίνει και λάμψη. Επιπλέον, πριν την έκθεση στον ήλιο, ρίξτε μερικές σταγόνες μπύρας στα μαλλιά σας, τα οποία θα μοσχομυρίσουν λυκίσκο και θα αποκτήσουν ένα ωραίο φωτεινό χρώμα. 
5. Spa για τα κουρασμένα πόδια 
Ρίξτε μισό κουτάκι μπύρας μέσα σε μια λεκάνη και βυθίστε για λίγη ώρα τα πόδια σας. Κάντε ελαφρύ μασάζ, το οποίο θα καταπραΰνει και θα ξεκουράσει τα κουρασμένα άκρα σας. 
6. Γυαλίστε τα χρυσά κοσμήματα 
Σε ένα μικρό μπολ βάλτε λίγη μπύρα και βυθίστε τα κοσμήματά σας. Αφήστε για λίγο χρόνο και τρίψτε με ένα μαλακό πανί. 
7. Σβήστε μια μικρή φωτιά 
Ένα κουτί ή ένα μπουκάλι μπύρας μπορεί να μιμηθεί άριστα ένας πυροσβεστήρα για μικρές εστίες φωτιάς, όταν αυτός δεν υπάρχει στο σπίτι. Απλά ανακινήστε και ρίξτε στη φωτιά. Η μπύρα περιέχει κυρίως νερό και έτσι ενδείκνυται σε μικροφωτιές, για παράδειγμα την ώρα που ψήνετε στο μπάρμπεκιου. 
8. Μην την πιείτε… λουστείτε! 
Ένα μπάνιο σε μπύρα είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα, καθώς τα συστατικά της ενυδατώνουν και μαλακώνουν την επιδερμίδα. Ξεπλύνετε καλά. 
10. Ενισχυτικό ζύμης 
Αν δεν έχετε μπέικιν πάουντερ ή αλεύρι που φουσώνει μόνο του, δεν μπορεί, μια μπύρα θα την έχετε στο ψυγείο. Ρίξτε ένα κουτάκι μπίρας στο μείγμα της συνταγής σας για τη ζύμη. Αν αυτό γίνει υδαρό, βάλτε επιπλέον αλεύρι, αν γίνει σφιχτό, ρίξτε κι άλλη μπίρα. Η ζύμη σας θα φουσκώσει στα σίγουρα! 
http://www.todaynews.gr 
aragmagr