Thursday 16 May 2013

Μια γιορτή για τη φύση στα δρομάκια της Πλάκας (18-19/5)

αδράξτε την ευκαιρία για μια βόλτα οικογενειακώς
στο ιστορικό κέντρο, την Πλάκα...
Το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού αποτελεί το καλύτερο οιωνό για το πολιστικό διήμερο που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στα πλαίσια του εορτασμού της συμπλήρωσης 40 χρόνων επιτυχημένης πορείας στο χώρο της προστασίας της φύσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Το προσεχές σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου αδράξτε την ευκαιρία για μια βόλτα οικογενειακώς στο ιστορικό κέντρο, την Πλάκα, όπου θα ενθουσιαστείτε με το πλήθος των πολιτιστικών δρώμενων που έχουν προγραμματιστεί. Μία γιορτή στην καρδιά του ιστορικού κέντρου, που τόσο δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια.
Κι αν ακόμη το σκέφτεστε τότε θα σας αποκαλύψουμε τι ακριβώς θα γίνει και είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα μπείτε στον πειρασμό να απολαύσετε ενα ανοιξιάτικο σαββατοκύριακο με τον Διονύση Σαββόπουλο σε συναυλία, την Λυδία Κονιόρδου σε μεταμεσονύκτια Παπαδιαμαντική Αγρυπνία μαζί με τον Σωκράτη Σινόπουλο, τον Γιάννη Σιμωνίδη στην Απολογία του Σωκράτη, ξεναγήσεις από σημαντικούς αρχαιολόγους / ειδικούς σε μνημεία της Πλάκας, με τη συμμετοχή του Παιδικού Μουσείου, του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων, του Μουσείου Παιδικής Τέχνης, με καντάδες της παλιάς Αθήνας, με δράσεις από τα σχολεία της περιοχής, με παιχνίδια για παιδιά, με χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων, με παράσταση Καραγκιόζη από τον Ηλία Καρελλά, και άλλα δρώμενα εκπλήξεις, σε πλατείες και δρομάκια της Πλάκας!
Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα και τη σημαντική στήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων και του ΟΠΑΝΔΑ, καθώς και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οι Παιδικές δράσεις για το Σάββατο 18 Μαίου διαμορφώνονται ως εξής:
►11πμ – 12μμ: Παραδοσιακοί Χοροί και τραγούδια από τα παιδιά του 74ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών
►11πμ – 3μμ: Παιχνίδια Αρχαίων – Κουτσό και Παίζω με Καρύδια, Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14.
►11πμ – 3μμ: «Οι Περιπέτειες του Αναπλαγυαλούχα» από την Ελληνική Εταιρεία, στο Παιδικό Μουσείο.

Προγράμματα των 45 λεπτών για παιδιά από 4-12 χρονών (έως 13 παιδιά σε κάθε πρόγραμμα).
►11.30πμ – 12:45μμ: «Ζωγραφίζω την Πλάκα», στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9, τα παιδιά ζωγραφίζουν και οι ζωγραφιές τους εκτίθενται στο Μουσείο.
►12μμ – 1μμ: «Κουδούνια – κουδουνάκια. Ήχοι μαγικοί» για παιδιά 6-12 ετών, στην αίθουσα διαλέξεων του Μουσείου
Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων, Διογένους 1-3.
►12μμ – 1.30μμ: «Τι κρύβει αυτή η Πόρτα» – Ξεναγήσεις για οικογένειες από τους μαθητές του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου σε
ιστορικά κτήρια της Πλάκας. Αφετηρία Οικία Σεφέρη, Κυδαθηναίων 9.
►12μμ – 2μμ: Γαϊτανάκι από τους μαθητές της Σχολής Χιλλ. Πορεία: Σχολή Χίλλ, οδός Αδριανού, Νέο Μουσείο Ακρόπολης
►8μμ – 9μμ: «Ο Καραγκιόζης και η Ανακύκλωση» από τον Ηλία Καρελλά, στο Μνημείο Λυσικράτους.

Για την Κυριακή 19 Μαίου οι παιδικές δράσεις είναι ακόλουθες:
12μμ – 1.30μμ: Τα Ενδημικά Φυτά της Μήλου στην αυλή της Ελληνικής Εταιρείας – μαθαίνουμε, μεταφυτεύουμε και τα παίρνουμε μαζί μας.
6μμ – 7μμ: «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη», αφήγηση Παραμυθιών με μουσική από την Νίκη Κάπαρη και τον Γιάννη Ψειμάδα, Πλατεία Ραγκαβά (μεταξύ οδών Στράτωνος και Επιχάρμου).

Για περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα, επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο www.ellet.gr
Τo infokids.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του πολιτιστικού διημέρου.

No comments:

Post a Comment