Monday 30 July 2012

Εναλλακτικές και φτηνές καλοκαιρινές διακοπές

Ταξιδεύετε και ταυτόχρονα συμβάλλετε στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Παραδίδοντας μαθήματα ξένων γλωσσών σε παιδιά, βοηθώντας στο έργο περιβαλλοντικών ή κοινωνικών οργανώσεων, συμμετέχοντας σε έργα αναστήλωσης και διαφύλαξης αρχαιολογικών χώρων, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε ομάδες μειονοτήτων.

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε, κερδίζοντας, στις περισσότερες περιπτώσεις, πέρα από πολύτιμες εμπειρίες, δωρεάν φαγητό και διαμονή. Μπορεί φέτος τα περιθώρια αρκετών οργανώσεων να... στένεψαν λόγω κρίσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ακόμα επιλογές.
Δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού σε όλη την Ελλάδα, περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές ή ομάδες παιδιών, ραδιοπαρακολούθηση αρκούδας ή λύκου, προστασία φυσικού περιβάλλοντος διοργανώνει και φέτος ο οργάνωση Αρκτούρος Στο νομό Φλώρινας επικεντρώνονται τα εθελοντικά προγράμματα της οργάνωσης για την προστασία της άγριας ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος. Ως εθελοντής του Αρκτούρου δεν έχετε καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ η διαμονή σας στις περιοχές δράσεις είναι εντελώς δωρεάν, είπε η Βάσω Πετρίδου, υπεύθυνη επικοινωνίας της οργάνωσης Αρκτούρος, στη Χριστιάννα Κούσιου.
Η Ορνιθολογική Εταιρεία θα διοργανώσει για ακόμα μια χρονιά προγράμματα γνωριμίας με τα θαλασσοπούλια στη Σύρο, την Πύλο και τη Ζάκυνθο από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Τα προγράμματα θα είναι δεκαπενθήμερα και στο κόστος περίπου 80€ συμπεριλαμβάνεται διαμονή και ημιδιατροφή. Επιπλέον, όπως είπε στη Χριστιάννα Κούσιου ο υπεύθυνος εθελοντών Γιάννης Ψύχας, για φέτος η εταιρεία διοργανώνει προγράμματα στα Αντικύθηρα.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στον αριθμό 2102316977.
Η οργάνωση Έλιξ διοργανώνει από το 1987 προγράμματα εθελοντικής εργασίας και ανταλλαγής νέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα προγράμματα στα οποία μπορείτε να συμμετάσχετε χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και κοινωνική προσφορά. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε δεντροφυτεύσεις και καθαρισμό βλάστησης, ανακαίνιση παραδοσιακών κτισμάτων και συντήρηση αρχείων και εκθεμάτων ή απασχόληση παιδιών σε ιδρύματα και ψυχολογική υποστήριξη μειονοτικών ομάδων.
Τα περισσότερα από αυτά διοργανώνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και χειμερινά προγράμματα. Το κόστος συμμετοχής σε ένα πρόγραμμα είναι 100 ευρώ, ενώ αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε σε περισσότερα του ενός, το κόστος για κάθε επιπλέον πρόγραμμα διαμορφώνεται στα 80 ευρώ. Περά από αυτό το ποσό και τα έξοδα ταξιδιού -κατά πάσα πιθανότητα αεροπορικά εισιτήρια- δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε τίποτα άλλο. Η διαμονή και η διατροφή, σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της Έλιξ, Ντόρα Βουγιούκα, καλύπτεται από τον φορέα φιλοξενίας ή την οργάνωση του εξωτερικού που φιλοξενεί το πρόγραμμα και ποικίλλει ανάλογα με αυτό.
Μπορεί να φιλοξενηθείτε σε σχολεία, φοιτητικές εστίες, γυμναστήρια ή σκηνές, ενώ, όσον αφορά τη διατροφή, η ετοιμασία των γευμάτων γίνεται ως επί το πλείστον από τους ίδιους τους συμμετέχοντες .


http://www.athina984.gr
Πηγή: Καλά Νέα