Tuesday 21 February 2012

Υιοθετείστε ένα δέντρο!

Μια διαφορετική προτροπή από το δήμο Θεσσαλονίκης
Σε μία διαφορετική ...υιοθεσία έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θέλοντας να δείξουν την περιβαλλοντική τους συνείδηση.

Η υιοθεσία των δέντρων είναι το τρίτο και τελευταίο
στάδιο της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με την Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης.
Η διοίκηση του κεντρικού δήμου τους καλεί να «υιοθετήσουν ένα δέντρο», που βρίσκεται είτε μπροστά από το κατάστημα τους, είτε μπροστά από το σπίτι τους ή σε ένα πάρκο, για το οποίο θα είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και τη φροντίδα του.
Η υιοθεσία των δέντρων είναι το τρίτο και τελευταίο στάδιο της συνεργασίας του δήμου Θεσσαλονίκης με την Χριστιανική Αδελφότητα Νέων Θεσσαλονίκης. Αρχικά, οι δύο πλευρές προχώρησαν στην καταμέτρηση των κενών θέσεων που υπήρχαν στα πεζοδρόμια, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η δενδροφύτευση. Από την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου θα ενημερωθούν οι πολίτες για το πώς μπορούν να υιοθετήσουν τα συγκεκριμένα δέντρα.
Σύμφωνα με τον κ.Ζέρβα, το περασμένο έτος σε όλο τον δήμο Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκαν συνολικά 4.000 καινούρια δέντρα: «Θέλουμε να βάλουμε τους πολίτες στο παιχνίδι της προστασίας του περιβάλλοντος. Εκτός από τα καινούρια μικρά δέντρα μπορούν να υιοθετήσουν και κάποιο παλαιότερο. Άλλωστε, η Θεσσαλονίκη έχει συνολικά περισσότερα από 55.000 δέντρα» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας.
Οι πολίτες που θα θελήσουν να υιοθετήσουν ένα δέντρο θα συμπληρώνουν μία ειδική φόρμα με τα στοιχεία τους, ενώ στις ευθύνες τους είναι όλες οι εργασίες που απαιτούνται για την ανάπτυξη των φυτών, όπως άρδευση, λίπανση και ξεβοτάνισμα.

ΠΗΓΗ:   newsbeast.gr