Sunday 11 December 2011

Χριστουγεννιάτικα στεφάνια δώρο από τη φύση

Έρχονται Χριστούγεννα!
Σας αρέσει να κάνετε πρωτότυπα και ξεχωριστά χειροποίητα δώρα στους αγαπημένους σας; Χρησιμοποιήστε τα άφθονα υλικά που σας δίνει δωρεάν η φύση και δώστε διέξοδο στην δημιουργική σας φαντασία για να χαρίσετε όμορφα δώρα στους αγαπημένους σας.

Χριστουγεννιάτικο στεφάνι

Θα χρειαστείτε μόνο ένα πιστολάκι θερμοσιλικόνης κι ένα κομμάτι χαρτόνι κομμένο κυκλικά σαν βάση για το στεφάνι σας.

Θα χρειαστείτε επίσης διάφορους καρπούς της φύσης με το περίβλημά τους όπως, καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια, βελανίδια, χαρούπια, κάστανα, κολοκυθόσπορους, κουκούτσια από γιαρμάδες, δαμάσκηνα, βερίκοκα, ελιές και ένα σωρό σπόρους και άνθη από αγγελικούλες, τριανταφυλλιές, ευκάλυπτο, ξυλάκια κανέλας, άδεια κελύφη από σαλιγκάρια και ότι άλλο μπορεί να σας φανεί χρήσιμο όπως χόρτο καλλιτεχνίας και κορδέλες όλων των ειδών.

Εξοπλιστείτε με μεράκι, φαντασία και ξεδιπλώστε το ταλέντο σας με καλλιτεχνική και δημιουργική διάθεση και αφήστε τους όλους κατάπληκτους!
Χρόνος κατασκευής: 20 -30 λεπτά!

Χριστουγεννιάτικες κάρτες
με οικολογικό χαρτί και φυσικά υλικά

Θα χρειαστείτε χρωματιστές κόλλες οικολογικού (ανακυκλωμένου) χαρτιού, το πιστολάκι θερμοσιλικόνης και μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε και στην παραπάνω δραστηριότητα. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και στείλτε πρωτότυπες κάρτες στους αγαπημένους σας. Θα είναι σίγουρα οι ομορφότερες κάρτες που θα λάβουν στις γιορτές και τα τους μείνουν αξέχαστες για πολλά χρόνια!

Δώστε στο σπίτι σας γιορτινό άρωμα από φυσικά υλικά

Κόψτε μερικά πορτοκάλια σε φέτες και ψήστε τα στον φούρνο. Το άρωμα που θα αναδυθεί θα δώσεις στο σπίτι σας ένα γιορτινό φυσικό άρωμα που θα κρατήσει όλες τις ημέρες των γιορτών. Στολίστε με αυτά ένα δίσκο με τα κεριά σας μαζί με κάστανα, καρύδια, αμύγδαλα, ξύλα κανέλας και ότι άλλο σκεφτείτε. Το αισθητικό αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει.
Μπορείτε ακόμα να τρυπήσετε το φλοιό πορτοκαλιών και να δημιουργήσετε πάνω τους σχέδια με ξυλάκια από γαρύφαλλο. Ο συνδυασμός των αρωμάτων θα σας μεθύσει. Έτσι θα έχετε φυσικά και οικολογικά αρωματικά χώρου και προπάντων οικονομικά.

Χριστουγεννιάτικα καλάθια

Ντύστε να άδειο κουτί παπουτσιών με καφέ χαρτί του μέτρου, κόψτε και κολλήστε όμορφα τις άκρες του κουτιού. Με ότι υλικά διαθέτετε, με χρωματιστές κορδέλες, αποξηραμένα φύλλα που είχατε μαζέψει από την βόλτα σας στο δάσος, με φλοιό από τους κορμούς ευκαλύπτων, αλλά και ότι υλικό υπάρχει εύκαιρο στο σπίτι σας, στολίστε το πρωτότυπο καλάθι σας. Γεμίστε το με δυο μπουκάλια κρασί, ένα βάζο χειροποίητη μαρμελάδα, ή ένα βάζο με σπιτικό γλυκό του κουταλιού, σπιτικά σοκολατάκια , κουλουράκια και μελομακάρονα που θα έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας, καραμέλες, ζαχαρωτά και προσφέρετέ το για δώρο. Να είστε σίγουροι πως θα είναι το πιο αξιοπρόσεκτο δώρο και θα γνωστοποιήσετε και στους γύρω σας τις οικολογικές σας ανησυχίες.
Καταθέστε και εσείς τις ιδέες σας και τις προτάσεις σας και ετοιμαστείτε για να περάσετε όμορφες οικογενειακές στιγμές γεμάτες δημιουργικότητα όπως απαιτεί το πνεύμα των ημερών.


Γεωργία Νικητέα, EcoView.gr