Saturday 24 September 2011

Λαχανόκηπος για τους δημότες

Τη δημιουργία ενός δημοτικού λαχανόκηπου, που θα δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους να καλλιεργούν και να παράγουν τα δικά τους βιολογικά προϊόντα, ένα μέρος των οποίων θα
διατίθενται άπορες οικογένειες, εξετάζει η δημοτική αρχή της Έδεσσας.

Η πρόταση ουσιαστικά αφορά την αξιοποίηση
δημοτικής έκτασης τριών στρεμμάτων στην περιοχή του Λόγγου, στο πρότυπο των δημόσιων αστικών κήπων, μιας πρακτικής που εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Η έκταση αυτή θα χωριστεί σε μικρά τεμάχια, όσο απαιτείται για τη φύτευση ενός λαχανόκηπου που καλύπτει τις ανάγκες μιας οικογένειας και θα διανεμηθεί σε κατοίκους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με τη βιολογική γεωργία και να αποκτήσουν το δικό τους λαχανόκηπο.

«Η ίδρυση του δημοτικού λαχανόκηπου δεν συνδέεται αποκλειστικά με την οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι μας, αλλά κυρίως με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και τη δημιουργία δυνατοτήτων για παραγωγή αγνών βιολογικών προϊόντων και επαφής με τη φύση», δήλωσε ο δήμαρχος Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου.

Η δράση θα έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς τα λαχανικά που θα περισσεύουν θα διατίθενται σε άπορους πολίτες. Οι τελικές λεπτομέρειες της πρότασης θα συζητηθούν σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Έδεσσας.

ΠΗΓΗ