Friday 6 May 2011

Βόλτα στην Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς

Οι τιμές πολύ λογικές, αλήθεια λέμε :)
Έλληνες παραγωγοί παρουσιάζουν περισσότερα από 2000 είδη φυτών που φιλοξενούνται στα περίπτερα του άλσους (απέναντι από τον σταθμό ΗΣΑΠ (Κηφισιάς) μέχρι τις 15 Μαΐου. 
Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου και λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.







Καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις με θέμα το δάσος και το περιβάλλον, ενώ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει μια συλλογή από 600 ενδημικά είδη της ελληνικής χλωρίδας που παρουσιάζουν ερευνητικό ενδιαφέρον και κάποια από αυτά απειλούνται με εξαφάνιση.
Αν, λοιπόν, είστε έτοιμοι για να ανανεώσετε τους κήπους και τα μπαλκόνια σας, εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για έναν περίπατο στο Άλσος της Κηφισιάς!

Παιχνίδια με οικολογική «συνείδηση»
«Όχι παιχνίδια στα σκουπίδια»
How you can "Green" your kids toys

Όταν θέλουμε να κάνουμε δώρο σε ένα παιδί, τα παιχνίδια είναι πάντα η καλύτερη λύση και οι ευκαιρίες που έχουμε να τους πάρουμε ένα παιχνίδι είναι ατελείωτες. Χριστούγεννα, Πάσχα, γιορτές, γενέθλια, καλός βαθμός στο σχολείο, κίνητρο για να διαβάσουν τα μαθήματά τους. Έρχεται όμως μια στιγμή που στο σπίτι χωράνε μόνο τα παιχνίδια κι έτσι τα περισσότερα καταλήγουν στα σκουπίδια.

How you can "Green" your kids toys
Κι αν η... τσέπη και η επιβάρυνσή της είναι ένα ζήτημα σε περίοδο κρίσης, το θέμα της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με σκουπίδια που προέρχονται από το... παιχνίδι. Κι όμως, οι γονείς μπορούν να κάνουν τα παιδικά παιχνίδια περισσότερο φιλικά προς το περιβάλλον και λιγότερο επικίνδυνα για τα παιδιά, ακολουθώντας τις συμβουλές του διαδικτυακού Environmental News Network.

Ανακύκλωση και Επανάχρηση

Για να ενθουσιαστούν τα παιδιά με το νέο τους παιχνίδι, δεν είναι απαραίτητο αυτό να είναι ολοκαίνουργιο. Εκτός από τα μαγαζιά που πουλάνε παιχνίδια από δεύτερο χέρι σε πολύ καλή κατάσταση, μπορούμε να ανταλλάξουμε με φίλους εκείνα που έχουν βαρεθεί τα παιδιά μας. Έτσι, μειώνονται τα υλικά που χρησιμοποιούνται από την βιομηχανία για την κατασκευή καινούργιων παιχνιδιών.

.
Επιπλέον, οι γονείς με λίγη φαντασία μπορούν να κάνουν τα ξεχασμένα παιχνίδια να μοιάζουν σαν καινούρια. Βάφοντας με ένα ζωηρό χρώμα τις ξύλινες ή πλαστικές επιφάνειες, τοποθετώντας έναν καινούργιο φιόγκο στο παλιό λούτρινο αρκουδάκι ή αντικαθιστώντας τις ρόδες στο τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι. Ακόμη καλύτερο θα είναι να βάλουν στο παιχνίδι αυτό και τα παιδιά τους, τονώνοντας έτσι, τη δημιουργικότητα τους.
.
Κ
αι μην ξεχνάτε, όταν τα παιδιά μεγαλώνουν μπορούμε πάντα να χαρίζουμε τα παλιά παιχνίδια ή να τα δίνουμε σε μαγαζιά που θα τα μεταπωλήσουν. Το «όχι παιχνίδια στα σκουπίδια», ας γίνει σύνθημα στο παιδικό δωμάτιο.


Χειροποίητα παιχνίδια

Πολλά ωραία παιχνίδια μπορούν αν φτιαχτούν με απλά υλικά. Χρειάζονται μόνο φαντασία και δημιουργικότητα. Ράβοντας απλά κομμάτια υφάσματος ή τσόχας, μπορούμε να φτιάξουμε μοναδικά κουκλάκια και ζωάκια και να τα στολίσουμε με ό,τι μας αρέσει. Για τα αγαπημένα τουβλάκια των παιδιών, μπορούμε να βάψουμε με πολλά διαφορετικά χρώματα κομμάτια ξύλου που θα αγοράσουμε από ένα ξυλουργείο. Κι οι ιδέες δεν σταματούν. Φορέματα για τις κούκλες, κοσμήματα από χάντρες, αυτοκόλλητες ζωγραφιές για τα βιβλία και τα τετράδια.


Επιστροφή στο κλασικό

Θυμηθείτε τα δικά σας παιχνίδια. Με υλικά από απλό ξύλο, χαρτί ως και τενεκέ ήταν τα πλέον ακίνδυνα παιχνίδια για την υγεία των παιδιών. Προτιμάμε λοιπόν, υλικά όπως το ξύλο ή ελαφρά μέταλλα που έχουν βαφτεί με μη τοξικά χρώματα και αποφεύγουμε τα πλαστικά παιχνίδια, που συχνά έχουν ενοχοποιηθεί για βλαβερές χημικές ουσίες. Η δισφαινόλη Α (BPA) και οι φθαλικές ενώσεις είναι δύο από τα συνηθέστερα χημικά που βρίσκονται στα πλαστικά και θεωρούνται επικίνδυνα για την υγεία του παιδιού και για το περιβάλλον.


Ψωνίζουμε πράσινα
 
Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές παιχνιδιών επενδύουν στην κατασκευή και την προώθηση παιχνιδιών φιλικών προς το περιβάλλον. Η εκπλήρωση των κριτηρίων που έχουν θέσει διεθνείς οργανισμοί, ανάμεσα στους οποίους και η Ευρωπαϊκή Ενωση για την υγεία και ασφάλεια των παιδιών, είναι μόνο το πρώτο σκαλοπάτι.

tosokaki
από tovima