Monday 24 January 2011

Τα φαγητά μας μπορεί να είναι τα φάρμακα μας!

To κρεμμύδι βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου;
Συστατικά που υπάρχουν στα κρεμμύδια, μπορούν βοηθήσουν στην προστασία κατά των σχηματισμών όγκων. Παρατηρήθηκε ότι σε περιοχές της Αμερικής όπου παράγονται κρεμμύδια, τα ποσοστά θνησιμότηταςαπό καρκίνο του στομάχου ήταν μισά σε σχέση με τον μέσο όρο της χώρας. Επίσης έρευνες στην Ελλάδα έδειξαν ότι μεγάλη κατανάλωση κρεμμυδιών και σκόρδου, βοηθάνε στην προστασία κατά του καρκίνου του στομάχου. Παρόμοια τα ευρήματα και στην Κίνα, καθώς φαίνεται ότι η κατανάλωση κρεμμυδιών και σκόρδων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου στο 40% σε σχέση με άτομα που δενκαταναλώνουν.

Χημειοθεραπεία… Με χυμό λεμονιού….
Ο χυμός του λεμονιού είναι 10.000 φορές ισχυρότερος από τη χημειοθεραπεία. Η γεύση του είναι ευχάριστη και φυσικά δεν προκαλεί τις φοβερές επιδράσεις της χημειοθεραπείας...
Η πληροφορία αυτή προέρχεται από μία εκ των μεγαλύτερων φαρμακευτικών εταιρειών στον κόσμο ύστερα από 20 χρόνια εργαστηριακών μελετών οι οποίες ξεκίνησαν από το 1970.
Τα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι ο χυμός του «θαυματουργού» λεμονιού καταστρέφει τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, μεταξύ αυτών και του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος…Τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 φορές καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από ό,τι το φαρμακευτικό προϊόν. Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με το χυμό του λεμονιού καταστρέφονται μόνο τα καρκινογόνα κύτταρα ενώ δεν υπάρχει καμία επίδραση στα υγιή.

Το μπρόκολο
Το μπρόκολο μπορεί να προστατεύει από τον καρκίνο στομάχου επειδή καταπολεμά το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Τα βλαστάρια του μπρόκολου είναι ιδιαίτερα πλούσιαστην ουσία σουλφοραφάνη η οποία σκοτώνει το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού. Το βακτηρίδιο αυτό προκαλεί καρκίνο του στομάχου.
Οι μολύνσεις από το βακτηρίδιο του πυλωρού είναι μια από τις συχνότερες βακτηριδιακές μολύνσεις παγκοσμίως. Είναι από τους κυριότερους παράγοντες που προκαλούν γαστρίτιδα, έλκος και καρκίνο του στομάχου.

Ένα πορτοκάλι την ημέρα κρατά τον καρκίνο μακριά
Ένα πορτοκάλι κάθε μέρα μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο του στόματος, του λάρυγγα, του φάρυγγα
του οισοφάγου και του στομάχου κατά 50%. Παράλληλα αυτοί που τρώνε ένα πορτοκάλι την ημέρα, επιπρόσθετα από τις 5 μερίδες φρούτων ή λαχανικών που συστήνονται καθημερινά, έχουν 19% μειωμένο κίνδυνο για να παρουσιάσουν εγκεφαλικό επεισόδιο.




Τσάι εναντίον του καρκίνου του στομάχου και του οισοφάγου
Το τσάι πιθανόν να βοηθά σημαντικά στην πρόληψη εναντίον του καρκίνου.
Το πράσινο τσάι μπορεί να μειώνει μέχρι και 50% τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου του στομάχου και του οισοφάγου.
Οι καρκίνοι του στομάχου και του οισοφάγου έχουν δυστυχώς μια πολύ φτωχή πρόγνωση.
Η συνολική επιβίωση των ασθενών με καρκίνο του στομάχου στα 5 χρόνια μετά από τη διάγνωση είναι μόνο 21%. Στους ασθενείς με καρκίνο του οισοφάγου είναι λιγότερη από 10%.

Το παντζαρόζουμο
Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό «Hypertension»,το νιτρικό άλας που περιέχεται στα παντζάρια βοηθάει στη πτώση της πίεσης του αίματος.
Μάλιστα όσο υψηλότερη είναι η πίεση ενός ανθρώπου, τόσο πιο αποτελεσματικά είναι τα παντζάρια. Η έρευνα έδειξε πως μέσα σε ένα 24ωρο η υψηλή πίεση αυτών που έπιναν παντζαρόζουμο έπεφτε αισθητά, ενώ η κατάποσή του από άτομα με κανονική πίεση επίσης οδηγούσε σε πτώση της πίεσής τους. Οι ερευνητές επιμένουν πως μια σωστή διατροφή, πλούσια σε λαχανικά και φρούτα, μπορεί να βοηθήσει την υγεία και να αντιμετωπίσει, εν μέρει, φυσικά τα προβλήματα που παρουσιάζονται.

Τα καρύδια μπορεί να βοηθήσουν την υγεία μας
Τα καρύδια προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό τα απαραίτητα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικές ουσίες και φυτοστερόλες. Λόγω των πολύτιμων αυτών θρεπτικών συστατικών, η κατανάλωση καρυδιών μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του μαστού.
Είναι λοιπόν προτιμότερο όταν χρειαζόμαστε να φάμε ένα σνακ να προτιμούμε καρύδια αντί τσιπς, μπισκότα ή σοκολάτες πλούσιες σε ζωικά λίπη.
Οι γιατροί από τη Βαρκελώνη συστήνουν την κατανάλωση περίπου 8 καρυδιών κάθε μέρα.
Τονίζουν ότι η κατανάλωση καρυδιών χρειάζεται προσοχή λόγω των πολλών θερμίδων που περιέχουν. Εάν αυτό δεν προσεχθεί και η κατανάλωση τους είναι αλόγιστη, τότε ελλοχεύει ο κίνδυνος της παχυσαρκίας.

Το σκόρδο
Το σκόρδο έχει τη δύναμη να αυξάνει τη δραστικότητα των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που ολεμούν τον καρκίνο και βοηθούν στη διάσπαση ουσιών που προκαλούν καρκίνο. Το σκόρδο περιέχει συστατικά που βοηθούν στην παρεμπόδιση της εισόδου των κακρκινογόνων στα κύτταρα, επιβραδύνοντας έτσι την ανάπτυξη του όγκου.
Το σκόρδο έχει και αντιβακτηριακή δράση ενάντια στο ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, ενός βακτηρίου του στομάχου που προωθεί την ανάπτυξη καρκίνου στην περιοχή.

Συνοψίζουμε!!!
….Θα συγκρατήσουμε ότι οι επιλογές των τροφίμων που κάνουμε για να φάμε κάθε μέρα, έχουν σοβαρές και διαρκείς επιδράσεις στη σωματική αλλά και ψυχική μας υγεία.
Θα πρέπει να θυμόμαστε αυτό που έλεγε ο Ιπποκράτης πριν περίπου 24 αιώνες ότι τα φαγητά μας μπορεί να είναι τα φάρμακα μας.
Οι έξυπνες διατροφικές επιλογές μπορούν να μας προστατεύουν από καρδιακές παθήσεις, ασθένειες του κυκλοφορικού συστήματος, να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου, να δυναμώνουν τη μνήμη και το πνεύμα ενώ ταυτόχρονα είναι δυνατόν να μας προσφέρουν μια καλύτερη και μακρύτερη ζωή.