Tuesday 24 May 2011

«Περιβάλλον και κατοικία: Τα τρία γουρουνάκια χτίζουν σπίτι» | Herakleidon Oikologia

Ο οικιακός τομέας ευθύνεται για ένα μεγάλο ποσοστό της κατανάλωσης ενέργειας. Τα σπίτια είναι ενεργοβόρα και έχουν "μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα".

ΠΟΥ: Μουσείο Ηρακλειδών, Ηρακλειδών 16, Θησείο, Αθήνα Τηλέφωνο: 210 3461981  ΠΟΣΟ: είσοδος ελεύθερη 
ΠΟΤΕ:
6 Ιουνίου 2011, 10:00-12:00

Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, για οργανωμένες σχολικές ομάδες, που διεξάγει το Μουσείο Ηρακλειδών καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 72ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών από την Ελένη Σβορώνου με θέμα, 'Περιβάλλον και κατοικία: Τα τρία γουρουνάκια χτίζουν σπίτι'.
Ο οικιακός τομέας ευθύνεται για ένα μεγάλο ποσοστό της κατανάλωσης ενέργειας. Τα σπίτια είναι ενεργοβόρα και έχουν "μεγάλο οικολογικό αποτύπωμα".
Σ’ αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν το δικό τους "οικολογικό σπίτι", χρησιμοποιώντας τις λύσεις που προσφέρει η σύγχρονη αρχιτεκτονική και τεχνολογία. 
Ξεκινώντας από τις φωλιές των ζώων και τα δεντρόσπιτα και περνώντας από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και οργάνωση των οικισμών, θα φτάσουμε στο ιδανικό σπίτι του μέλλοντος. Θα διερευνήσουμε ακόμη τρόπους για να κάνουμε τη λειτουργία του δικού μας σπιτιού πιο οικονομική και πιο οικολογική, αλλάζοντας τις καθημερινές συνήθειες στο σπίτι.

Ελένη Σβορώνου, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, WWF Ελλάς

No comments:

Post a Comment