Thursday 16 December 2010

Τους ενοχλούν τα αδέσποτα τα Χριστούγεννα...

Κιμμέρια Ξάνθης: Βρέθηκαν δεκάδες πυροβολημένα σκυλιά!
Πριν από δύο ημέρες κάτοικος των Κιμμερίων Ξάνθης επικοινώνησε με το Φιλοζωικό Σωματείο Ξάνθης «ΣΩΖΩ» για να καταγγείλει ένα τραγικό γεγονός! Μας πληροφόρησε ότι στα Κιμμέρια υπάρχουν δεκάδες σκυλιά που έχουν πυροβοληθεί! 
Άτομα του Φιλοζωικού έσπευσαν αμέσως , στην περιοχή που μας υπόδειξε και δυστυχώς αντίκρισαν μια φρίκη! 
Δεκάδες άψυχα σκυλιά ήταν σκορπισμένα παντού και είχαν βρει μαρτυρικό θάνατο. Δυστυχώς, κάποιο αρρωστημένο μυαλό ήταν αυτό που έβαλε πάλι το χέρι του και έσπειρε το θάνατο στα άτυχα αυτά τετράποδα. Ένα αρρωστημένο μυαλό που είχε το θράσος να σηκώσει το όπλο του και να πυροβολήσει πάνω από είκοσι ανυπεράσπιστα ζώα! 
Δυστυχώς ο κάτοικος του χωριού που μας ειδοποίησε δεν άφησε τα στοιχεία του και δεν έχουμε  πολλές πληροφορίες για το γεγονός. Μας είπε μόνο ότι είδε κάποιον με πράσινο αμάξι και δεν πρόλαβε να δει τις πινακίδες.

Φαίνεται  ότι κάποιος φρόντισε να σκοτώσει τα άμοιρα αυτά ζώα, με το δικό του φρικαλέο τρόπο. Είναι ένα θέμα, που αν μη τι άλλο πρέπει να διερευνηθεί, διότι συν τοις άλλης, το γεγονός αυτό κάθε αυτό, εκθέτει τον πολιτισμό μας στη διεθνή κοινότητα.

Παρακαλούμε όποιος γνωρίζει το παραμικρό για αυτό το γεγονός να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή το Φιλοζωικό Σωματείο έστω και ανώνυμα.
Το  πρόβλημα αυτό, σε συνδυασμό με τον ανεπαρκή χειρισμό του θέματος των αδέσποτων ζώων αποτελεί συχνά θέμα κριτικής προς τη πόλη μας και αποτρεπτικό παράγοντα για φιλόζωους που σκέφτονται να μας επισκεφτούν.


Σύμφωνα με το νόμο 3170/2003 η οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση ή εγκατάλειψη ζώου τιμωρείται με πρόστιμο μέχρι και 1.500 ευρώ ή και ποινή εξάμηνης φυλάκισης.



ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
 6985901160