Friday 2 July 2010

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ

Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 601 000, Τηλ. 23510 34 714, Φαξ: 23510 34 174
info@otoposmou.gr, ιστοχώρος: http://www.otoposmou.gr



Κατερίνη, 2. Ιουλίου 2010,
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΙΕΡΙΩΝ
Δυναμικά ξεκίνησε και φέτος το «Χαρίζω μια μέρα από το Καλοκαίρι μου στο Δάσος 2010»
Για 3η συνεχόμενη χρονιά τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνουν αυτή τη σημαντικότατη δράση, η οποία έχει ως στόχο την εθελοντική πυροπροστασία του βουνού των θεών, του γηραιού Ολύμπου, αλλά και των Πιερίων.
Με ιδιαίτερη περηφάνια οι ενεργοί πολίτες της Πιερίας παρουσιάζουν τα στοιχεία της περσινής χρονιάς και δηλώνουν, πως ο στόχος τους αυτό το καλοκαίρι, από σήμερα μέχρι και την 10η Σεπτεμβρίου, είναι να μην υπάρξει κανένα κενό στα δύο παρατηρητήρια:
Στοιχεία από το καλοκαίρι του 2009:
·         Περίοδος εθελοντικής πυροπροστασίας: Από 1η Ιουνίου έως 10η Σεπτεμβρίου, δηλαδή επί 100 συνεχόμενες ημέρες, σε δύο βάρδιες ημερησίως (10:00 – 15:00 και 15:00 – 20:00)
·         Συμμετοχή 487 οικογενειών σε δύο παρατηρητήρια (Νέοι Πόροι και Έλαφος),
·         Αναφορά 13 περιπτώσεων φωτιάς στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα οποία αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα.
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
Η ομάδα στο διαδίκτυο: Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ, και στο Facebook
 


Το νερό της Ψυττάλειας θα πρασινίσει την Αττική

Το πρασίνισμα της Αττικής, κυρίως στις δυτικές περιοχές και τις ακτές του Σαρωνικού, στηρίζεται στα νερά της Ψυττάλειας.
Σήμερα από την επεξεργασία των λυμάτων του λεκανοπεδίου στις εγκαταστάσεις πάνω στο νησί «παράγονται» σε καθημερινή βάση 800.000 κυβικά νερού καλής ποιότητας, που διοχετεύεται στη θάλασσα. Μόνον 5.000 κυβικά αξιοποιούνται για το πότισμα των δένδρων που έχουν φυτευθεί ή προβλέπεται να προστεθούν.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει εξασφαλίσει 30 εκατ. ευρώ για να αξιοποιηθούν σε πρώτη φάση 20.000 κυβικά που θα διοχετευθούν μέσω της Σαλαμίνας στην ακτή του Σκαραμαγκά και να διατεθούν για τη δημιουργία πράσινου στο Ποικίλον Ορος. Σε επόμενη φάση οι ποσότητες θα αυξηθούν και θα διατεθούν για την άρδευση των έργων πράσινου στο παράκτιο μέτωπο, όπως το οικολογικό πάρκο που χωροθετείται σύντομα στην παραλία του Μοσχάτου, αλλά και τις νησίδες πρασίνου που σχεδιάζονται σε όλη την ακτή από το Φάληρο ώς τον Αγιο Κοσμά.
Από την επεξεργασία των λυμάτων προκύπτει και λάσπη που με ξήρανση προκύπτει καύσιμο αξιοποιήσιμο από την τσιμεντοβιομηχανία. Από την Ψυττάλεια εξασφαλίζονται κάθε χρόνο 64.480 τόνοι. Το 2011, με την ολοκλήρωση της μονάδας της Σίνδου κοντά στη Θεσσαλονίκη, το ποσοστό της αξιοποίησης της λυματολάσπης θα ξεπεράσει το 50%. Η λυματολάσπη που προέρχεται από τα εργοστάσια των μεγάλων πόλεων της περιφέρειας προβλέπεται σύντομα να διατεθεί στη γεωργία, ως βελτιωτικό του εδάφους.

ΠΡΕΖΑ TV

Βασάνισαν και σούβλισαν σκύλο με 70 καλαμάκια!!!

«Η βία εις βάρος των ζώων αποτελεί ίσως την πρώτη ένδειξη, ένα σήμα προειδοποίησης για μελλοντική επιθετική συμπεριφορά, που μπορεί να καταλήξει ακόμη και στο έγκλημα»

Την Τετάρτη 2 Ιουνίου στην Κερατέα βρέθηκε ένα βασανισμένο θηλυκό σκυλάκι ράτσας κόκερ στο οποίο κάποιος ανώμαλος υπάνθρωπος είχε καρφώσει τουλάχιστον 70 ξύλινα καλαμάκια, από αυτά που οι χασάπηδες χρησιμοποιούν στα σουβλάκια.
 

Το σκυλί χειρουργήθηκε μεν αλλά δυστυχώς ήταν πολύ αργά για να σωθεί. Πέθανε εξαντλημένο μετά από μερικές μέρες.
Καθώς το δύστυχο το κοκεράκι έφερε μικροτσίπ εντοπίστηκε και ο ιδιοκτήτης του, ο οποίος το είχε χάσει εδώ και δυο μήνες!
 

Άφωνος από την βαναυσότητα, που είχε υποστεί το ζώο του, ο ιδιοκτήτης του προσφέρει ως αμοιβή ένα τεράστιο χρηματικό ποσό σε όποιον γνωρίζει και του καταγγείλει τον εγκληματία, που σούβλισε στην κυριολεξία τον σκύλο του.

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6951335800

από elladanews

Ο Κηφισσός δεν είναι πρόβλημα, ο Κηφισσός είναι ΠΡΟΝΟΜΙΟ!

Ο Κηφισός έχει ψάρια!
 ...αποτελεί ένα πολύτιμο στοιχείο του φυσικού μας περιβάλλοντος, του οποίου η ιστορία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της αρχαίας Αθήνας. 
Η κοίτη του απλώνεται σε έκταση 12.000 στρεμμάτων και η αρχή του εντοπίζεται στην Πάρνηθα, ενώ διέρχεται μέσα από τουλάχιστον δέκα περιοχές της Αττικής, μεταξύ των οποίων η Νέα Ερυθραία, η Κηφισιά, η Λυκόβρυση, η Μεταμόρφωση και η Νέα Φιλαδέλφεια και εκβάλλει στο Φαληρικό όρμο του Σαρωνικού. 
Οι πρώτες αναφορές στον Κηφισό γίνονται από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, περισσότερα από 2000 χρόνια πριν. 

Οι πρώτες αναφορές στον Κηφισό γίνονται από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, περισσότερα από 2000 χρόνια πριν. Ιερός ήταν για τους αρχαίους ο ποταμός Κηφισός, πηγή ζωής για τη μεγάλη, εύφορη πεδιάδα. 
Έτσι αναδείχτηκε σε τοπική θεότητα και η μορφή του απεικονίστηκε στις μετώπες του Παρθενώνα (που τώρα βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο) και άλλα αγάλματα. Δυστυχώς, η υποβάθμιση του Κηφισού και των παραχειμάρρων του τα τελευταία χρόνια, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ανοικτά περιβαλλοντικά μέτωπα του Λεκανοπεδίου.


Ο ποταμός Κηφισός αναπαριστάται στο αριστερό άκρο στο δυτικό αέτωμα 
του Παρθενώνα.

Μυθολογία : 
Στα αρχαία χρόνια ο Κηφισός  ποταμός είχε πολλά νερά και η ροή του  ήταν συνεχής, έτσι τον τιμούσαν σαν θεό. 
Η λατρεία του Κηφισού υπήρχε στο Φάληρο και στον Ωρωπό. Ήταν γιος του Ωκεανού και της Τιθύος. Ο αττικός Κηφισσός ήταν πατέρας της Διογένειας και παππούς της Πραξιθέας, συζύγου του Ερεχθέως, και του Ελιέως. 
Στό Αμφιάρειο, κοντά στόν Ωρωπό, μοιραζόταν με τις νύμφες, τον Πάνα και τον Αχελώο ένα βωμό.

Ο Κηφισός εγκλώβισε με βία τη νύφη Λειριόπη στα νερά του κι από το βιασμό αυτό γεννήθηκε ο Νάρκισσος. Σύμφωνα με κάποιες παραδόσεις ο τόπος του Κηφισσού ήταν ο τόπος απαγωγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα. Στις όχθες του Κηφισού άντρες της φυλής των Φυταλιδών υποδέχτηκαν το Θησέα και συμφώνησαν να τον εξαγνίσουν από τους φόνους κακοποιών που είχε διαπράξει. Εξαγνισμένος ο Θησέας μπήκε στην Αθήνα... 
περισσότερα...