Thursday 6 May 2010

56th Kifissia Flower Show

Πάμε βόλτα στην 56η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Η καθιερωμένη γιορτή των λουλουδιών, το πάρτι των χρωμάτων και των αρωμάτων, συνεπέστατο στο ετήσιο ραντεβού του με τους κατοίκους της πόλης, είναι ξανά εδώ, προσφέροντάς μας μια από τις πιο όμορφες ανοιξιάτικες βόλτες. Πάρτε λοιπόν τον Ηλεκτρικό και κατευθυνθείτε προς τα βόρεια. Εδώ 2.000 διαφορετικά είδη φυτών περιμένουν να τα θαυμάσετε και να προμηθευτείτε ό,τι θέλετε κατευθείαν από τους παραγωγούς, σε αρκετά ελκυστικές τιμές. Περιδιαβείτε όλους τους διαδρόμους, σταματήστε στους πάγκους και φυσικά ρωτήστε τους υπεύθυνους για οτιδήποτε δεν γνωρίζετε σχετικά με τα λουλούδια που βλέπετε. Αυτοί είναι οι πλέον αρμόδιοι να εξηγήσουν σε εσάς και τα παιδιά για το θαύμα που συντελείται στη γη, για το χώμα, τα φυτά, τη σπορά και την καλλιέργεια.

H 56η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς φέτος έχει ιδιαίτερη σπουδαιότητα, καθώς έρχεται να φέρει στις καρδιές ένα ελπιδοφόρο μήνυμα. Έρχεται να δώσει την ελπίδα για περισσότερο πράσινο παντού, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ύπαρξή του είναι ζητούμενο καθημερινό. Μάλιστα, το 2010 έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας και σε μία χώρα σαν την Ελλάδα, με χλωρίδα πάνω από 6.000 είδη, αυτό το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα.
Ας πάμε όλοι λοιπόν μία –ή και περισσότερες βόλτες- στην Κηφισιά, ας δώσουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα που είναι διαμορφωμένα γι’ αυτά, ας περπατήσουμε ανάμεσα στα παρτέρια και ας αγοράσουμε όμορφα γλαστράκια με φυτά, που θα μεταφυτεύσουμε αργότερα μαζί με τα παιδιά, δίνοντάς τους ένα σπουδαίο μάθημα. Να αγαπούν και να φροντίζουν τη φύση, να σέβονται το περιβάλλον τους.

Η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς γίνεται στο Άλσος «Δημήτρης Ζωμόπουλος» (στον παλιό Τροχονόμο, πάνω από το σταθμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου έως τις 16 Μαΐου 2010, από τις 10 π.μ. ως τις 10 μ.μ. Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες συμμετοχές στο εκθεσιακό όπως: θεματικοί κήποι, φυτά από Βοτανικούς Κήπους, έμφαση στην Ελληνική Χλωρίδα, αφιέρωμα στο Παγκόσμιο έτος βιοποικιλότητας, εκδηλώσεις περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και πολιτιστικά δρώμενα.
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα γεγονός το οποίο αποτελεί πολύ καλή ευκαιρία για «Μάθημα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» στο πανέμορφο χώρο του Άλσους. Αρωγοί σε αυτό, θα είναι οι επιστημονικοί συνεργάτες της Ανθοκομικής Έκθεσης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για παιδιά έως 13 ετών.
Για τα Σχολεία: Οι δωρεάν επισκέψεις θα μπορούν να γίνονται κατά τις πρωινές ώρες λειτουργίας των σχολείων, ανά τμήματα και με την συνοδεία δασκάλων/ καθηγητών.


Πληροφορίες
Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς
Μπενάκη 3, 145 62, Κηφισιά