Saturday 2 January 2010

Η πλημμυρίδα, η Πανσέληνος και η κλιματική αλλαγή απειλούν τη Χαλκίδα!!!

Το πιο εντυπωσιακό φαινόμενο συνέβη την πρώτη μέρα του χρόνου στην παραλία της Χαλκίδας καθώς, δεν ξέρω προσωπικά αν υπάρχουν επίσημες μετρήσεις, δεν έχω ξαναδεί τη στάθμη  της θάλασσας πιο ψηλά!

Η θάλασσά κόντεψε να βγει στην Παραλία! Είδαμε πολλούς Χαλκιδαίος να κοιτάνε περίεργα και ακούσαμε γέροντες να απορούν!!! 
Η στάθμη της θάλασσας στη Χαλκίδα  ανεβοκατεβαίνει εξ αιτίας της άμπωτις και πλημμυρίδας 4 φορές το 24ωρο! Το φαινόμενο αυτό της παλίρροιας οφείλεται στη βαρυτική έλξη της Σελήνης αλλά και του Ήλιου πάνω στη Γη, καθώς και στη περιστροφή των ουρανίων αυτών σωμάτων.
Για όλους εμάς που ζούμε εδώ είναι μια καθημερινή εικόνα με τη στάθμη όμως να την έχουμε συνηθίσει εντός κάποιων ορίων τα οποία την πρώτη μέρα του 2010 έσπασαν!!!
Η θάλασσα επηρεασμένη από την Πανσέληνο και προφανώς τη θέση όλων των ουρανίων σωμάτων που την επηρεάζουν αλλά σίγουρα και από τη μικρή άνοδο που έχει εξ αιτίας των κλιματικών αλλαγών και το λιώσιμο των πάγων  σχεδόν έγλειψε την παραλία στην καρδιά της πόλης ενώ ξεχείλισε στην πλαζ Αστέρια! 
 
Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό σε όλο το Βόρειο Ευβοϊκό με τη θάλασσα  φουσκωμένη και στη Χαλκίδα λίγα εκατοστά πιο κάτω από τα πόδια όσων έπιναν καφέ! ενώ το PILOTS έδειχνε τόσο ψηλά σαν παρκαρισμένο αυτοκίνητο, 'όπως εύστοχα παρατήρησε ένας μπόμπιρας που χάζευε με τους γονείς του το θέαμα

Είναι δεδομένο πως αν είχε λίγο κύμα θα είχαμε γίνει Βενετία!!
Το θέμα με την παραλία που βουλιάζει αφού τα νερά έχουν διαβρώσει όλο το έδαφος είναι γνωστό.! Τόσα χρόνια ο Δήμος το Λιμενικό ταμείο η Νομαρχία και οποιοσδήποτε είναι υπεύθυνος σιωπούν! 
Μηχανικοί ακόμα κάνουν λόγο πως η διάβρωση από το χάλι της παραλίας έχει φτάσει ή θα φτάσει ακόμα και στα θεμέλια των πολυκατοικιών!
Επίσης οι κλιματικές αλλαγές είναι εδώ τις ζούμε καθημερινά και σήμερα 1/1/2010 η ΧΑΛΚΙΔΑ μας είχε 25 βαθμούς!!!! 
πηγή...