Friday 18 June 2010

Μεθώνη Πιερίας: Μυδοχαρά

 Στη θαλάσσια περιοχή του Δήμου Μεθώνης έχει αναπτυχθεί εδώ και πολλά χρόνια η μυδοκαλλιέργεια σε επαγγελματικό επίπεδο, με διάθεση του προϊόντος τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην αγορά του εξωτερικού, κυρίως Ιταλία. Παρουσιάζοντας έτσι μια έντονη εικόνα δραστηριότητας και οικονομικής ωφέλειας στον τόπο.

Πολλές οικογένειες ντόπιων κατοίκων, καθώς και πολλοί οικονομικοί μετανάστες έχουν λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα με την απασχόλησή τους στις μυδοκαλλιέργειες. Με την πραγμάτωση δε, του εμπορευματικού σταθμού, θα αναβαθμισθεί ιδιαίτερα ο τόπος, αφού το σημείο επιλογής της κατασκευής του θεωρείται κόμβος της ευρύτερης περιφέρειας για το διαμετακομιστικό εμπόριο.

Κάθε χρόνο, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου έχει οριστεί να είναι αφιερωμένο στην γιορτή του προϊόντος του μυδιού. Η γιορτή αυτή είναι γνωστή ευρύτερα με το όνομα ΜΥΔΟΧΑΡΑ και γίνεται υπό την αιγίδα του δήμου. Το διήμερο αυτό, εκτός απο  την  προβολή του προϊόντος πλαισιώνεται και με μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις προβάλλοντας έτσι το προϊόν μαζί με τις ομορφιές και τις παραδόσεις του τόπου. Η προσέλευση του κόσμου είναι μεγάλη, προάγοντας έτσι την τοπική οικονομία και ανάπτυξη.

No comments:

Post a Comment