Sunday 16 May 2010

Δολοφόνησαν δελφίνια

Δολοφονημένα με άγριο τρόπο από ανθρώπινο χέρι βρέθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ανοιχτά της Σάμου, τρία δελφίνια. Το ένα από αυτά ρίχτηκε ζωντανό στη θάλασσα, αφού του αφαιρέθηκε με μαχαίρι η ουρά, ενώ το άλλο είχε πολλαπλές μαχαιριές στην κοιλιά.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος» παραλαμβάνουν το νεκρό δελφίνι

Η συγκλονιστική αποκάλυψη έγινε από ομάδα του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», που καταγγέλλει ως υπεύθυνους για την αναίτια σφαγή των δελφινιών επαγγελματίες ψαράδες. «Εδώ έχουμε σε εξέλιξη μια πραγματική «μάχη». Αυτές οι ομαδικές δολοφονίες δελφινιών γίνονται σε μια περίοδο κατά την οποία τελειώνει το ψάρεμα από τις μηχανότρατες και αυτές επιδίδονται σε τρομερή υπεραλίευση 24 ώρες το 24ωρο», λέει στο «Eθνος» ο διευθυντής του «Αρχιπέλαγος» Θοδωρής Τσιμπίδης.
Και εξηγεί: «Τα δελφίνια, προσπαθώντας να βρουν τροφή, πάνε κοντά στα δίχτυα και εγκλωβίζονται ζωντανά σε αυτά. Έτσι, τα πιάνουν και κάποιοι ασυνείδητοι τα δολοφονούν. Φοβόμαστε ότι αυτά που βρίσκουμε νεκρά είναι μόλις το ένα τρίτο των δελφινιών που δολοφονούνται».
Το «Αρχιπέλαγος» βρισκόταν στον κόλπο του Μαραθόκαμπου στη Σάμο για τη διενέργεια μιας αλιευτικής έρευνας, όπου και εντόπισε το οικολογικό έγκλημα. Βρέθηκε νεκρό ένα νεαρό «ρινοδέλφινο», και ένα «ενήλικο» κοινό δελφίνι, ηλικίας 15-20 χρόνων. Και τα δύο είχαν σημάδια από τα δίχτυα που χρησιμοποιούν τα σκάφη μέσης αλιείας.

No comments:

Post a Comment