Friday 9 April 2010

Το αλεπουδάκι που έγινε pet!

Το βρήκαν στο δάσος ορφανό κουτάβι 10 ημερών, το πήγαν σπίτι και όταν το άφησαν ξανά στο δάσος, αυτό γύρισε πίσω: είχε μάθει να ζει στο σπίτι.
.
Ο 
Στιβ, η σύζυγός του και η κατοικίδια, πια, αλεπουδίτσα τους
Ο Στιβ, η σύζυγός του και η κατοικίδια, πια, αλεπουδίτσα τους
Βρέθηκε μωράκι, μόλις 10 ημερών, πριν από 7 χρόνια, έξω από την εκκλησία του χωριού Hassocks στο δυτικό Σάσεξ της Αγγλίας. 
Είχε χαθεί από τη μάνα της και τα αδερφάκια της. Την πήγαν στο pet shop του χωριού, όπου προσαρμόστηκε γρήγορα και συμβιώνει αρμονικά με όλα τα άλλα ζώα. 

Τρώει ξηρά τροφή για γάτες, αλλά το αγαπημένο της φαΐ είναι κοτόπουλο με μέλι! Είναι φιλική, ήσυχη, αλλά και παιχνιδιάρα και απολαμβάνει όσο τίποτα τα χάδια.
Θα υπέθετε κανείς ότι πρόκειται για γάτα. Κι, όμως, πρόκειται για αλεπού! Μια αλεπού διαφορετική από τις άλλες, όχι τόσο γιατί δεν ζει στο δάσος, αλλά πρωτίστως γιατί επιλέγει (!) να ζει ως κατοικίδιο. Όλη μέρα βρίσκεται στο pet shop, ενώ τα βράδια κοιμάται σε διαμέρισμα, πάνω από το μαγαζί, που της έχει παραχωρήσει ο επί 36 χρόνια ιδιοκτήτης του pet shop, ο 56χρονος Στιβ Εντιγκτον.
 
«Όταν έγινε 14 εβδομάδων την πήγα στο δάσος για να ζήσει στο φυσικό της περιβάλλον, αλλά επέστρεψε ύστερα από λίγες ώρες», λέει στην «Ε» ο κ. Εντιγκτον. Βέβαια, τονίζει ότι «ποτέ δεν την έκλεισα σε κλουβί και στο διαμέρισμα αφήνω το παράθυρο πάντα ανοιχτό, σε περίπτωση που θελήσει να φύγει. Όμως, εκείνη τόσα χρόνια τώρα δεν πάει πουθενά».
Γιατί η 7χρονη πια αλεπού αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει το διαμέρισμά (!) της; Τι ήταν εκείνο που την έκανε να επιστρέψει -ύστερα από λίγες ώρες μάλιστα- αφότου την άφησε στο στοιχείο της; Οι περισσότεροι θα έλεγαν ότι επέστρεψε γιατί εκεί βρίσκει τροφή. Εμείς διαφωνούμε! 
Πιστεύουμε ότι ο λόγος που επέστρεψε είναι γιατί ήξερε ότι εκεί την περίμενε μια ζεστή αγκαλιά!
Ωστόσο, ο Στιβ υπογραμμίζει ότι «προσαρμόστηκε τόσο γρήγορα γιατί ήταν μόλις 10 ημερών όταν μου την έφεραν, σε συνδυασμό με το ότι δεν έχει αποκοπεί από το φυσικό της περιβάλλον, αφού κάθε βράδυ την πηγαίνω βόλτα στο δάσος, όπου μπορεί να είναι αλεπού. Συνιστώ, λοιπόν, σε κάποιον που θέλει να υιοθετήσει αλεπού, να το κάνει μόνο στην περίπτωση που το ίδιο το ζώο το επιθυμεί».
Ελάχιστες είναι οι ώρες που μένει μόνη της στο διαμέρισμα, μια και ο Στιβ...
περισσότερα...

No comments:

Post a Comment