Friday 30 October 2009

Οι νέοι της Ευρώπης συζητούν στην Πρέβεζα για τις κλιματικές αλλαγές

Τους προβληματισμούς αλλά και τις προτάσεις τους για την κλιματικη αλλαγή και το περιβάλλον θα καταθέσουν νέοι και νέες από τις αδελφοποιημένες με την Πρέβεζα Ευρωπαικές πόλεις , οι οποίοι θα συναντηθούν στην Πρέβεζα από την Πέμπτη 5 έως και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου.

«Οι νέοι ελέγχουν την κλιματική αλλαγή» είναι ο τίτλος του συνεδρίου ενώ η ανάπτυξη του θα γίνει σε τέσσερις θεματικές ενότητες: «Κλιματική αλλαγή-πόλη- κτίριο», «Κλιματικη Αλλαγή Υδάτινοι πόροι», «Κλιματικη Αλλαγή –Απορρίματα», «Κλιματική αλλαγή και νέες τεχνολογίες».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας Μιλτιάδη Κλάπα θα υπάρξουν εισηγήσεις από καθηγητές Πανεπιστημίου, εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων και άλλους φορείς ενώ εξειδίκευση θα δοθεί και σε τοπικά ζητήματα τα οποία θα παρουσιάσουν επιστήμονες από την περιοχή μας.
Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν ομάδες νέων 18-30 ετών από τις Ευρωπαικές χώρες, ομάδα νέων επιστημόνων από την Πρέβεζα καθώς και ομάδα μαθητών από τα σχολεία που θα παρουσιάσουν και δικές τους εργασίες στα περιβαλλοντικά θέματα. 

Ζητούμενο της διοργάνωσης είναι η ενεργοποίηση της νέας γενιάς στα ζητήματα των μεγάλων ανατροπών που πρέπεινα γίνουν για την κλιματική αλλαγή. 
«Θέλαμε να φέρουμε κοντά ανθρώπους από διαφορετικές χώρες έτσιώστε να ανταλλάξουν εμπειρίες και να δούμε πως αντιμετωπίζονται τα ζητήματα αυτά σε κάθε πόλη» τονίζει ο Δήμαρχος Πρέβεζας χαρακτηρίζοντας ως βασικό ζητούμενο τηνδημιουργία μιας ομάδας ευαισθητοποιημένων ανθρώπων στην πόλη μας η οποία τα επόμενα χρόνια θα ασχοληθεί σημαντικά και θα υποδείξει τρόπους παρέμβασης από πλευράς της τοπικής κοινωνίας.
Την ίδια στιγμή η προσέγγιση της επιστημονικής κοινότητας θα βοηθήσει ουσιαστικά την προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος να ανοίξει διάλογο μαζί τους έτσι ώστε να βοηθηθούν οι πρωτοβουλιες που αναλαμβάνει σε τέτοια θέματα.
«Περιβαλλοντική Κατασκήνωση»

Μέσα από το συνέδριο αυτό θα αποκτήσει νέα δυναμική και ο θεσμός των αδελφοποιήσεων, ενώ στόχος είναι παρόμοιες συναντήσεις να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την γενική ονομασία «Περιβαλλοντική Κατασκήνωση».

Η χρηματοδότηση της αξιόλογης αυτής πρωτοβουλίας θα γίνει μέσα από Ευρωπαικά Προγράμματα ενώ οι εργασίες του – οι οποίες είναι ανοιχτές στο κοινό- θα φιλοξενηθούν στο νέο Πολιτιστικό Κέντρο της Πρέβεζας.
Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.com στις 12:51 μμ