Wednesday 19 August 2009

Εκτός πηγαδιού μετά από 40 ημέρες σκύλος
στην Κατερίνη


Ημίαιμο ροντβάιλερ ανασύρθηκε σώο μετά από διασωστική επιχείρηση, στην οποία έλαβαν μέρος τρία πυροσβεστικά οχήματα με 6 πυροσβέστες.  
Το ζώο βρισκόταν σε πηγάδι για πάνω από ένα μήνα και σώθηκε μόνο χάρη στην αγάπη που του είχε ο ιδιοκτήτης του.
Η περιπέτεια του τετράποδου ξεκίνησε πριν από 40 ημέρες, όταν ξέφυγε από την προσοχή του ιδιοκτήτη του και έπεσε μέσα σε ένα στενό ξεροπήγαδο, που βρίσκεται στο 3ο χλμ. του δρόμου Κατερίνης-Παλαιού Κεραμυδίου.
Όλο αυτό το διάστημα, ο ιδιοκτήτης του σκύλου -που το υπεραγαπούσε- το επισκεπτόταν καθημερινά και του πρόσφερε τροφή και νερό, για να μην πεθάνει.
Τελικά, ο άνθρωπος απευθύνθηκε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνδρες της οποίας τον βοήθησαν. Στην επιχείρηση διάσωσης, που κράτησε δύο ολόκληρες ώρες, χρησιμοποιήθηκε διασωστικός τρίποδας, ενώ το έργο του «σωτήρα» πυροσβέστη ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς η διάμετρος του πηγαδιού ήταν μόλις 1 μέτρου.
«Η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω του βάθους και της στενότητας του πηγαδιού», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πυροσβέστης, Νίκος Χειμώνας και πρόσθεσε ότι το ροντβάιλερ, βάρους 50 κιλών, βρέθηκε σε «πολύ καλή κατάσταση» και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.