Thursday 23 July 2009

Ενα πρωτότυπο θερινό σχολείο για το περιβάλλον

Ένα πρωτότυπο θερινό σχολείο που ασχολήθηκε με τις κλιματικές αλλαγές, τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις νέες μεθοδολογίες μελέτης τους στήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Αθήνα.
Με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Λάτση, διακεκριμένοι καθηγητές της Ελλάδας και του εξωτερικού δίδαξαν για μία εβδομάδα 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες από 14 χώρες του κόσμου ζητήματα για το Περιβάλλον. 
Διακεκριμένοι καθηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίδαξαν 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες από 14 χώρες ζητήματα για το περιβάλλον

Τη διοργάνωση ανέλαβε ο Τομέας Μετεωρολογίας - Κλιματολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Το θερινό σχολείο ήταν μία ευκαιρία για μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες να ενημερωθούν για τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα», επεσήμανε η Χριστίνα Αναγνωστοπούλου, λέκτορας Δυναμικής Κλιματολογίας του ΑΠΘ και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, ενώ ο Κώστας Γαβρόγλου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Ιδρύματος Λάτση σημείωσε πως «η επιλογή του σχολείου έγινε μετά από δημόσια ανοικτή πρόσκληση που απηύθυνε το Ίδρυμα σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα της χώρας και μετά από 18 προτάσεις που δεχθήκαμε. Τα αποτελέσματά του είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά για τη συνέχεια αυτής της πρωτοβουλίας».