Monday 15 June 2009

Ξεσηκωμός πολιτών εναντίον τσίρκου

Αλλάζει ονόματα και συνεχίζει να περιοδεύει το τσίρκο Massimo, που κακοποιούσε άγρια έναν ελέφαντα στη Φλώρινα. Αυτές τις μέρες συνεχίζει την περιοδεία του ως «Αmerican Show» στον Δήμο Αισωνίας Μαγνησίας και οι υπάλληλοί του επιτίθενται σε μέλη οικολογικών οργανώσεων και πολίτες που διαμαρτύρονται για την παρουσία του και την κακοποίηση των ζώων, τα οποία κρατούνται σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

«Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι οι αρχές δεν έχουν επέμβει και δεν έχουν απαγορεύσει τη λειτουργία του. Ο δήμος για μερικές χιλιάδες ευρώ έδωσε άδεια, αλλά η νομαρχία μπορεί να το κλείσει», δήλωσε στο «Εθνος» ο Παναγιώτης Κολώνιας, μέλος των Οικολόγων Πράσινων Μαγνησίας, που χθες το βράδυ συμμετείχαν -μαζί με άλλες οργανώσεις- σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας έξω από το τσίρκο.
«Οι υπάλληλοί του μας βιντεοσκοπούν και προκαλούν, θέλοντας να μας φοβίζουν, αλλά εμείς δεν σταματάμε μέχρι να φύγει από την περιοχή. Θεωρούμε επίσης αδιανόητο τα τσίρκα να μπορούν να μπαίνουν στα σχολεία και να μοιράζουν διαφημιστικό υλικό», μας είπε ο κ. Κολώνιας. Αλλωστε, μόλις πριν από μία εβδομάδα υπάλληλοι του τσίρκου ξυλοφόρτωσαν νεαρούς που διαμαρτύρονταν για τον εξευτελισμό των ζώων και τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσής τους, σε μία ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε έξω από τις εγκαταστάσεις του. Ενας νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ ο Δήμος Βόλου επέβαλε πρόστιμο στους υπεύθυνους του τσίρκου γιατί τοποθέτησαν αφίσες και banners χωρίς προηγούμενη άδεια.