Thursday 10 September 2009

Έκθεση βιβλίου με σύνθημα: «Για ένα πράσινο μέλλον»


Έκθεση βιβλίου με σύνθημα: 
«Για ένα πράσινο μέλλον»
Στο Ζάππειο από 11 έως 27 Σεπτεμβρίου 
το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου.


Στο Ζάππειο αντί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, λόγω μη παραχώρησης του πεζόδρομου από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, εγκαινιάζεται την Παρασκευή, 11 του μηνός, το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ), σε συνεργασία με τους εκδότες της Αθήνας (ΣΕΒΑ) και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων.

Με σύνθημα «Για ένα πράσινο μέλλον», το Φεστιβάλ φέτος είναι οικολογικό και για τις εκδηλώσεις του συνεργάστηκε και με την πρεσβεία της Δανίας, χώρα στην οποία θα φιλοξενηθεί στις 7 Δεκεμβρίου η σύνοδος κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα.

Μαζί με τους 200 Έλληνες εκδότες, που σε 172 περίπτερα θα παρουσιάσουν μέσα από 50.000 τίτλους την πρόσφατη παραγωγή τους, οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την πρωτοκαθεδρία για ένα τέτοιο θέμα. Σε αυτούς απευθύνεται η «Παιδική Βιβλιοθήκη της Οικολογίας» που θα στήσει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με τις σχετικές εκδόσεις αλλά και συναντήσεις των παιδιών με συγγραφείς και εικονογράφους.
Εξάλλου, η έκθεση κόμικς «Χημεία και Τέρατα», του περιοδικού «9» της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», σε συνεργασία με την οικολογική οργάνωση WWF, θα φιλοξενηθεί στο Φεστιβάλ Βιβλίου, με σκοπό τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση του κοινού για τις επιπτώσεις της χημικής μόλυνσης.

Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου, με τίτλο «Greening the Future» (Για ένα πράσινο μέλλον), θα ανοίξει την πρώτη ημέρα, 11 Σεπτεμβρίου, η προσκεκλημένη του Φεστιβάλ, ποιήτρια Ίρις Γκάρνοβ, με τη συλλογή ποιημάτων της «Ποιήματα από τη Γροιλανδία», αφιερωμένα σε μια από τις πιο ευαίσθητες κλιματολογικά περιοχές του πλανήτη.
Την επομένη, 12 του μηνός, ο επίσης Δανός συγγραφέας Πήτερ Φόγκνταλ, θα διαβάσει αποσπάσματα από μυθιστορήματά του και θα συζητήσει με το κοινό.
Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επίσης προβολές οικολογικών ντοκιμαντέρ, Ελλήνων σκηνοθετών (Η. Ιωσηφίδης, Δ. Κουτσιαμπασάκος, Μ. Παπαλιού) και θα κορυφωθεί στις 17 Σεπτεμβρίου, με τη συναυλία του δανέζικου συγκροτήματος «Grand Avenue» και των Ελλήνων «Maraveyas Illegal».
Το 38ο Φεστιβάλ Βιβλίου θα διαρκέσει ως τις 27 Σεπτεμβρίου. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 14 Σεπτεμβρίου.
με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment