Saturday 19 September 2009

Aegina Fistiki Fest
"Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το φιστίκι,
αλλά δεν τολμάτε να ρωτήσετε"


Θα μπορούσε να λέγεται "Όλα όσα θα θέλατε να μάθετε για το φιστίκι, αλλά δεν τολμάτε να ρωτήσετε", αλλά τελικά ονόμασαν "Aegina Fistiki Fest"

Για πρώτη φορά στήνεται στην Αίγινα μια γιορτή προς τιμήν του καρπού που ήρθε και ρίζωσε στο νησί το 1860 για να γίνει παγκοσμίως διάσημος μέσα σε λιγότερο από 100 χρόνια. 
Από τις 17 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου ο Δήμος της Αίγινας, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Πειραιά, διοργανώνει συναυλίες, εκθέσεις ζωγραφικής, σεμινάρια για αγρότες και δρώμενα για παιδιά, με στόχο την ανάδειξη και την προώθηση του τοπικού προϊόντος.
Στα περίπτερα της εμπορικής έκθεσης θα φιλοξενούνται διάφορα παράγωγα φιστικιού, προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής μαζί με τοπικά εδέσματα και χειροτεχνίες. 
Ερασιτέχνες σεφ θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ένα διαγωνισμό μαγειρικής,ενώ καταξιωμένοι Γερμανοί μάγειροι θα ψήνουν λουκάνικα με αιγινήτικο φιστίκι.
Το φεστιβάλ διοργανώνει σεμινάρια με πληροφορίες για τις νέες τεχνικές καλλιέργειες και αντιμετώπισης προβλημάτων. 
Στους δρόμους του νησιού περισσότεροι από 30 ζωγράφοι και γλύπτες επέλεξαν τα μανάβικα, τα κρεοπωλεία, τις ταβέρνες και τα μπαρ του νησιού για τις "εικαστικές διαδρομές" τους. Με τη δύση του ηλίου ανοίγει η αυλαία των συναυλιών : το μουσικό σχήμα του Γιάννη Παπαντωνίου με ένα "Αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες συνθέτες" και ροκ ήχοι από τον Φ. Πλιάτσικα. 
Στο λιμάνι 60 μέλη μιας θεατρικής ομάδας θα αναπαραστήσουν τη συγκομιδή για να καταλήξουν.....φιστίκι από το γλέντι και το χορό.

Πληροφορίες στο www.aeginafistikifest.gr

Ανάρτηση Από τον/την I-DIADROMI στο I-DIADROMI

No comments:

Post a Comment