Sunday 15 February 2009

Έχω συγκίνηση ...


Μια πραγματικά καταπληκτική φωτογραφία από την δοκιμαζόμενη Αυστραλία που ζει τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική καταστροφή στην ιστορία της. Ο πυροσβέστης μοιράζεται το νερό του με ένα κοάλα το οποίο προσπαθεί να διαφύγει από το φλεγόμενο δάσος του Mirboo North. Τo άτυχο ζώο απλώνει το άνω άκρο του και πιάνεται από το χέρι του ανθρώπου...! 
ΟΙ ΑΥΣΤΡΑΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ 2007 ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ??
Αναρτήθηκε από Aνεμος στις Σάββατο, Φεβρουάριος 14, 2009

6 comments:

  1. η συγκίνηση που βεβαίως αισθανόμαστε ,δυστυχώς,δε φτάνει.

    κλιματικές αλλάγές,πόλεμοι,καταστροφές,εξαθλίωση,βία και μεις πάντα,στο βάθος του μυαλού:"έλα μωρέ,δ ε συμβαίνει σε μας"

    πρέπει ,πραγματικά ,κάτι να κάνουμε.

    εξαιρετική η σελίδα σας,μπράβο για την προσπάθεια!

    ReplyDelete
  2. Πραγματικά έξοχη η φωτογραφία.Μακάρι να προσπαθήσουμε να είμαστε "ΑΝΘΡΩΠΟΙ" σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας.
    Συγχαρητήρια για την ανάρτηση στο Χαμομηλάκι μας!

    ReplyDelete
  3. απίστευτη φωτό...

    καλημέρα

    ReplyDelete
  4. η κατάσταση κατάντησε να μην μπορούμε να βοηθήσουμε πλέων ούτε τον εαυτό μας σαν Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα μετά την επανεκλογή του νυν πρωθυπουργού όλα καταρρέουν και δεν δημιουργείτε τίποτα.. ούτε ένα βήμα μπροστά ούτε καν στασιμότητα της κεκτημένης κατάστασης. Αυτό που μένει είναι, έστω να εκφράζουμε την συμπαράσταση στους κατοίκους της μακρινής Αυστραλίας.
    Ο άνθρωπος μεριμνά για να είναι το σπίτι του, η γη, βιώσιμη. Κάποια σενάρια σημειώνουν πως αν γινόταν να εξαφανιστεί ο άνθρωπος από το πρόσωπο της γης, τότε μέσα σε 50 χρόνια οι νυν μεγαλουπόλεις θα μετατρέπονταν σε ζούγκλες…
    Η καταστροφή του περιβάλλοντος μπορεί να ανατραπεί ή να επιβραδυνθεί.

    ReplyDelete
  5. μπράβο!!!
    χαμομιλάκι είσαι υπέροχο!
    έχεις πολύ καλές αναρτήσεις!!
    φοβερό το κοάλα!!

    ReplyDelete
  6. Την είδα στις ειδήσεις αυτήν την εικόνα του πυροσβέστη να δίνει νερό στο Κοάλα. Πόνεσε η ψυχή μου. Καταστρέφουμε το σπίτι τους. Το βάζουμε φωτιά, το μολύνουμε με τα καυσαέριά μας, με τα σκουπίδια μας, με χίλια δυο πράγματα. Εχτές λίγο είδα σε ένα ρεπορτάζ στην Αρκτική που οι λευκές αρκούδες σε ένα μέρος που κάνανε μετρήσεις κάποιοι επιστήμονες είχανε γίνει επιθετικές. Μία εξήγηση ήταν πως ενοχλούνταν από το θόρυβο που έκανε η γεννήτρια που χρησιμοποιούσαν για να παράγουν ρεύμα. Εξαγριώνονται τα ζώα από εμάς και τα φορτώνουμε σε εκείνα. Μήπως είμαστε αυτοκαταστροφικοί;
    Με αγάπη
    Max

    ReplyDelete