Sunday 20 July 2008

The Official Meatrix I - Αυτά τρώμε, με αυτά ταϊζουμε τα παιδιά μας...


Για μετάφραση στα ελληνικά
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
http://www.themeatrix.com/intl/greek/themeatrix_greek.swf

Χημικά στη διατροφή και παιδικός καρκίνος

Eυαίσθητο μου χαμομηλάκι,
Παρακολουθώ εδώ και καιρό τον αγώνα σας για την υπεράσπιση της βιολογικής και ψυχοκοινωνικής υγείας των παιδιων.
Μεσα στον ορυμαγδό των σκανδάλων πάσης φύσεως, την ανθρωπογενή περιβαλλοντική υποβάθμιση και την εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ(αποβλάκωσης) προβάλλουν κάποια θέματα τα οποία περνούν στα ψιλά της επικαιρότητας, ωστόσο μάς αφορούν όλους και μάλιστα πολύ.
Ένα τετοιο ζήτημα είναι ο παιδικός καρκίνος που ταλαιπωρεί εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως και τις οικογένειες τους.
Στη χώρα μας οι οικογένειες που περνούν μέσα απο αυτό το καμίνι της οδύνης είναι χιλιάδες.
Απασχολεί έντονα και την μπλογκόσφαιρα μεσω του μικρού Ανδρέα,του εμπνευστή του Χαμόγελου του Παιδιού, της Αμαλίας Καλυβίνου, της Λυδίας και άλλων γνωστότερων και λιγότερων γνωστών ηρώων της καθημερινότητας.
Απασχολει καθε τοσο με τις εκκλήσεις για αιμοδότες ή δότες μυελού και αιμοπεταλίων.
Ωστόσο λίγοι γνωρίζουν ότι για την πλειοψηφία των παιδικών καρκινων ευθύνονται οι ανθρωπινες παρεμβασεις στο φυσικό περιβάλλον και την τροφική αλυσίδα.
Τα νέα που μάς έρχονται από τους, μη εξαρτημένους από τις πολυεθνικές εταιρείες, επιστήμονες είναι ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ.
Προσφάτως δημοσιεύθηκε σε έγκριτο περιοδικό πέραν του Ατλαντικού ένα άρθρο που θα έπρεπε να μάς ξεσηκώσει όλους.
Το άρθρο αυτό αποκαλύπτει πως το 90% των παιδικών καρκίνων θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί αν τα παιδιά μας τρέφονταν με τρόφιμα διχως χημικά,έπιναν ποτά χωρίς χημικά,ανέπνεαν αέρα χωρίς χημικά και ζούσαν σε περιβάλλον δίχως ηλεκτρομαγνητική μόλυνση !
Ουσιαστικά οι επιστήμονες μάς αποκαλύπτουν την τραγική πραγματικοτητα:Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΑΜΕΛΕΙΑ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
Παραθέτω το άρθρο και κάποιες σχετικές πηγές:
«το επιστημονικό περιοδικό Environmental Health Perspectives δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες μία νέα μελέτη σχετικά με την έκθεση των παιδιών στα παρασιτοκτόνα, που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας, καθώς και στους χυμούς.
Στη μελέτη συμμετείχαν παιδιά προσχολικής ηλικίας από το Σηάτλ. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τα παιδιά αυτά προκειμένου να εκτιμήσουν την έκθεσή τους στα παρασιτοκτόνα μέσω της διατροφής τους, κάνοντας τακτικούς ελέγχους στα ούρα τους.
Τα παιδιά που έτρωγαν φρούτα και λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας και έπιναν χυμούς από αυτά τα φρούτα είχαν 6 φορές περισσότερα υπολείμματα παρασιτοκτόνων στα ούρα τους, συγκριτικά με τα παιδιά που κατανάλωναν φρούτα, λαχανικά και χυμούς βιολογικής καλλιέργειας.
Οι ασθένειες στα παιδιά που σχετίζονται με τα παρασιτοκτόνα είναι η λευχαιμία, το μη-Hodgkin λέμφωμα και ο καρκίνος στον εγκέφαλο. Ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των ενηλίκων και αυτό διότι τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις καρκινογόνες επιπτώσεις των παρασιτοκτόνων.
Ο Δρ. Philip J. Landrigan και ο Δρ. Herbert L. Needleman εκτιμούν πως γύρω στο 80% με 90% των καρκίνων που εμφανίζονται σε παιδιά προκαλούνται από την έκθεσή τους σε καρκινογόνα που υπάρχουν στο περιβάλλον. Τα λεγόμενα «ασφαλή επίπεδα» παρασιτοκτόνων τίθενται συνήθως με γνώμονα τους ενήλικες και όχι τα παιδιά. Το παιδικό σώμα είναι πολύ μικρότερο, το ίδιο και το ήπαρ, επομένως το σώμα δεν διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις τοξίνες των τροφών.
Οι γονείς θα πρέπει να προστατεύσουν περισσότερο την υγεία των παιδιών τους και ένα καλό ξεκίνημα είναι οι βιολογικές τροφές. Το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας εξέδωσε οδηγία κανένα βιολογικό προϊόν να μην περιέχει πρόσθετες ορμόνες , αντιβιοτικά, συνθετικά παρασιτοκτόνα, ακτινοβολημένα συστατικά, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς ή ανακατεργασμένα λύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι καμία τέτοια ανάλογη οδηγία δεν υπάρχει για τις συμβατικές καλλιέργειες. Τα φρούτα και λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας, που έχουν την μεγαλύτερη απορρόφηση παρασιτοκτόνων, είναι οι πράσινες πιπεριές, τα φασολάκια, το σέλινο, οι φράουλες, τα σταφύλια και τα ροδάκινα.
Για το λόγο αυτό, το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας προτείνει στους γονείς τις βιολογικές τροφές καθώς και το βιολογικό γάλα, αφού το κανονικό γάλα περιέχει υπολείμματα πρόσθετων ορμονών και αντιβιοτικών.
Ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να υιοθετήσουν οι γονείς μία τακτική πρόληψης των παιδιών τους από τον καρκίνο. Η απουσία τοξικών παρασιτοκτόνων και φυτοφαρμάκων στις βιολογικές τροφές, σε συνδυασμό με τα πρόσθετα αντιοξειδωτικά ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών και τα βοηθάει να καταπολεμήσουν τις παιδικές ασθένειες.»
το αρχικό κείμενο δημοσιευθηκε εδώ:
στα ελληνικά υπάρχει στην ιστοσελίδα του pathfinder.
το site του Environmental Health Perspectives με πολύ υλικό επί του θέματος, οπως αυτά:
κλείνω την παρέμβαση με μια έκκληση προς τους γονείς και όσους αγαπουν και νοιαζονται τα παιδιά:
ενημερώστε όσο το δυνατόν περισσότερους μέσω του διαδικτυου, των εντύπων και των προσωπικών επαφών για την καρκινογόνο επιδραση των χημικών, που υπάρχουν στις συμβατικές τροφές, στους παιδικούς οργανισμούς και όχι μόνο.
ας αγορασουμε λιγοτερα παιχνιδια και ρούχα στα παιδιά μας. αξιζει τον κόπο να ξοδεψουμε πέντε δραχμές παραπάνω για να αγορασουμε βιολογικά προϊοντα,γλυτωνοντας έτσι τον πόνο,την ταλαιπωρία,την αναστατωση κι όλες τις μεγάλες δυσκολίες που φερνει σε ένα σπιτικό ο παιδικός καρκίνος.
Οι πολυεθνικές των χημικών ή των κινητών τηλεφώνων δε θα νοιαστούν αν το παιδί σου ή το παιδί μου πάθει καρκίνο.
Οι ίδιες εταιρείες που παράγουν τα καρκινογόνα χημικά παράγουν και φάρμακα Έτσι, μάλλον χαίρονται με κάθε καινουριο περιστατικό καρκίνο καθώς έτσι εξασφαλίζουν νέους μόνιμους πελάτες για τα πανάκριβα χημειοθεραπευτικά τους σχήματα.
Καλο μου Χαμομηλάκι, ελπίζω στη βοηθεια σου για την προβολή του θέματος.

Φιλικά
Misha