Sunday 20 July 2008

The Official Meatrix I - Αυτά τρώμε, με αυτά ταϊζουμε τα παιδιά μας...


Για μετάφραση στα ελληνικά
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
http://www.themeatrix.com/intl/greek/themeatrix_greek.swf

3 comments:

  1. το meatrix μου το είχε στείλει πριν πολύ καιρό ένας φίλος. δεν άντεξα να το δω ολόκληρο... το θέμα είναι πως (όσα είδα) είναι ένα πολύ μικρό δείγμα των όσων συμβαίνουν.
    Όλα έχουν βιομηχανοποιηθεί. Όσοι πάνε στο σουπερμάρκετ για να ψωνίσουν π.χ. κοτόπουλο, έχουν στο μυαλό τους μια ειδυλλιακή εικόνα όπου τα κοτόπουλα ζουν ελεύθερα σε μια φάρμα και τρώνε από το έδαφος σπόρια, σκουληκάκια κ.λ.π.. Πόσο διαφορετική είναι αυτή η εικόνα από την πραγματικότητα! Πριν από καιρό στο φεστιβάλ ντοκυμαντέρ της Θεσσαλονίκης προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ με τίτλο "feed the world". Μηχανές που κομμάτιαζαν ολόκληρες αγελάδες σε 2 λεπτά, κλουβιά για κότες (όπου δεν τους επιτρέπουν καν να κινηθούν γιατί θα καταναλώσουν θερμίδες αντί να παχύνουν)....
    Πόσο έχουμε απομακρυνθεί από την ειδυλλιακή εικόνα που έχουμε στο μυαλό μας!
    Αν ξέραμε πώς παράγεται το μεγαλύτερο μέρος αυτών που υπάρχουν στα ράφια των σουπερμάρκετ, δεν ξέρω αν τελικά θα τα τρώγαμε...

    ReplyDelete
  2. Ωραίο, συμφωνώ απόλυτα, αλλά ποιές είναι οι επιλογές μας σε προιόντα; εκτός απ' τα βιολογικά (που είναι ακριβότερα) υπάρχουν άλλα που να μην προέρχονται από εκεί; Θα άξιζε ένα ποστ που να ερευνά κτ τέτοιο.
    Καλή δουλειά,
    c u around
    Ιάκωβος

    ReplyDelete
  3. κατ'αρχην χαμομηλάκι επειδή παρακολουθώ και τα άλλα βλογ, θέλω να σου πω πως είναι υπερόχες όλες αυτές οι προσπάθειε που κάνετε και εσείς και οι φίλοι σου.
    Συνχαρητήρια και καλή δύναμη.
    Έχεις τον σεβασμό μου.
    Yπέροχο και το βιντεάκι για το meatrix,
    θα το βάλω και εγώ στο βλογ μου και θα το στείλω και αλλού να το δούνε όσο περισσότεροι
    γίνετε.

    ReplyDelete